Roykvarslere - best i test
Hvilken røykvarsler er best i test

Røykvarslere - Best i test

Som en av Norges største butikker for kjøp av røykvarslere får vi hver eneste dag henvendelser fra kunder som lurer på hvilke røykvarslere som er best i test.

Dessverre finnes det i dag få uavhengige og pålitelige tester av røykvarslere på dagens marked. Og dessverre er de norske testene ofte svært enkle, kun preget av å teste rask eller treg deteksjon av røyk. Det testes ikke stabilitet og funksjoner - noe som blir mer og mer viktig ettersom markedet flommer over av billige kinesiskproduserte røykvarslere.

Derimot finnes det tester som tydelig viser at OPTISKE røykvarslere er anbefalt. Vær derfor bevisst på at du benytter deg av optiske røykvarslere i din bolig - og aller helst bør de være seriekoblet. Se video under.

 

 

Vi lever av å selge røykvarslere - og vet hvilke modeller du bør velge

Vi selger røykvarslere for nærmere 15 millioner hvert eneste år, og vet dermed en hel del om hvilke røykvarslere du bør velge - og hvilke du bør styre unna. Vi er ikke tilknyttet noen kjeder og velger dermed et helt kjede uavhengig sortiment.

Det er nemlig stor forskjell på røykvarslere i dag, og det bør du være obs på når du skal ha nye brannvarslere til din bolig. Lite er mer irriterende enn å våkne av røykvarslere som feiler, piper eller i verste fall ikke fungerer.

Ok. Men hva med eventuelle tester?

Vi skal alltid ha de beste røykvarslerene på markedet, og gjennomfører dermed egne tester flere ganger pr. år. Disse testene gjøres ikke i såkalte testlaboratorier, men gjennomføres ved bruk av røykvarsleren i ulike typer boligmiljøer. Her tester vi røykvarslerens funksjoner, stabilitet, deteksjon av røyk og generell brukeropplevelse.

Er det godt nok?

Ja, og nei. Vi skulle gjerne sett flere uavhengige tester over tid, men dette er både ressurs og tidkrevende. I tillegg mener vi at røykvarslere også bør testes i et bomiljø for å vurdere flere sider av røykvarsleren i bruk. Denne måten og teste på gjør at vi får et godt totalbilde av hvordan ulike røykvarslere fungerer.

Alle røykvarslere vi selger i dag er også testet ihht. til EN14604 - som bekrefter at røykvarsleren tilfredstiller europeiske krav vedr. blant annet deteksjon av røyk.

Hvilke egenskaper er viktige?

 • Deteksjon. Hvor raskt reagerer røykvarsleren på et branntilløp? Har den OPTISK eller IONISK detekeksjonssystem?
 • Pause/test funksjoner. Er røykvarsleren utstyrt med en pause/hysjfunksjon slik at man enkelt kan avstille en alarm? Er røykvarsleren utstyrt med en testknapp som man enkelt kan teste at varsleren fungerer?
 • Stabilitet . Desverre finnes det røykvarslere på markedet som etter vår mening ikke er stabile nok. Mange feilalarmer kan utvikle seg til et irritasjonsmoment. Sørg derfor å velge en røykvarsler som er stabil!
 • Strømforbruk. Hvor mye strøm bruker varsleren, og er det nok med f.eks. 1 stk. 9V batteri? I dag kommer de fleste røykvarslere med 1 stk. 9V batteri - varslere med flere batterier enn det kan det være lurt å styre unna.

Vi kan med god samvittighet si at vi kjenner de fleste røykvarslere på markedet ut og inn. Vi kjenner de ulike modellene sine styrker, og ikke minst svakheter. Totalbildet er avgjørende for hvor god en røykvarsler er.

Hvilken røykvarsler mener vi er best

Ut ifra våre egne tester, kunnskap og ikke minst mer enn 10 års erfaring med salg av røykvarslere er det en rekke røykvarslere som vi mener er svært gode. I vårt sortiment er det 2 modeller/produsenter vi ønsker å trekke frem. Ei Electronics Ei605CRF og @a:link(product.1287 og Cavius optisk trådløs) er røykvarslerene vi mener er best egnet for alle typer boliger.

Ei Electronics Ei605CRF

Ei Electronics Ei605CRF er en svært stabil og driftsikker røykvarsler utviklet av den irske produsenten Ei Electronics. Kjent for overlegen kvalitet og stabilitet og med mulighet for tilkobling av både veggmontert fjernkontroll med lokaliseringsfunksjon og GSM sender som sender sms ved alarm. Ei605CRF er rett og slett et meget godt valg til alle typer boligmiljøer.

Ei Electronics tilbyr også tilsvarende modell med innebygget 10års batteri. Da slipper du å bytte batterier i hele varslerens levetid.

Cavius

Danske Cavius er en av de nyeste fabrikatene i vårt sortiment, og har den senere tid lansert en helt ny familie med trådløse røykvarslere. Med en kombinasjon av dansk design og høy kunnskap har de skapt en serie med røykvarslere vi har hatt veldig god erfaring med de siste årene. Cavius sine røykvarslere selges i dag over hele verden og blir stadig mer og mer populære. Ønsker du en trådløs røykvarsler av høy kvalitet og med et fokus på størrelse og design er Cavius perfekt for deg.

Cavius Online HUB - Få varsling på app!

Cavius sine trådløse røyk/varme/vann-varslere er nå kompatibel medCavius Online HUB.La hele familien bli varslet på sin smarttelefon når alarmen går. Gratis app tilgjengelig for bådeAndroidogApple iOS. Nok et smart, brukervennlig og prisgunstig Cavius produkt vi kan anbefale på det sterkeste.

Med Cavius Online Alarm får du alltid beskjed - og best av alt - absolutt ingen faste kostnader - for alltid!

Markedets mest stabile røykvarsler!

Ei Electronics Ei605CRF - trådløs seriekoblet OPTISK røykvarsler

Avansert trådløs seriekoblet optisk røykvarsler med repeater. Høy kvalitet fra irske Ei Electronics

kr. 649,-

Bestselger

For mellomstore boliger med 6 rom

Brannpakka - 6 stk. Ei Electronics Ei605CRF

6 stk. Ei Electronics Ei605CRF trådløs, seriekoblet brannvarsler. Et produkt av høy kvalitet!

kr. 3649,-

Fri frakt

For større boliger med 8 sove/oppholdsrom

Brannpakka - 8 stk. Ei Electronics Ei605CRF

8 stk. Ei Electronics Ei605CRF trådløs, seriekoblet brannvarsler av høy kvalitet og lekkert design.

kr. 4499,-

Fri frakt

Markedets minste trådløse røykvarsler

Cavius Optisk trådløs røykvarsler med 5års batteri

Markedets minste trådløse røykvarsler fra danske Cavius. Høy kvalitet, lekkert design og 5års batteri.

kr. 539,-

Bestselger

Til mellomstore boliger med 6 stk. sove/oppholdsrom

Brannpakka - 6 stk. Cavius optisk trådløs røykvarsler

Komplett pakke med 6 stk. Cavius optisk trådløs røykvarsler. Markedets minste trådløse brannvarsler.

kr. 3199,-

Fri frakt

Til større boliger med 8-9 stk. sove/oppholdsrom

Brannpakka - 8 stk. Cavius optisk trådløs røykvarsler

Pakke med 8 stk. Cavius trådløse røykvarslere. Markedets minste seriekoblede røykvarsler.

kr. 4149,-

Fri frakt
Hvorfor bør jeg kjøpe en røykvarsler som koster mer enn andre%3F

Et av de spørsmålene vi svarer på flere ganger hver dag er nettopp 'hva er fordelene med å velge en av brannvarslerne som koster mer enn andre? Er det forskjell på røykvarslere?

Svaret er enkelt. JA!

Som med veldig mye annet får man ofte hva man betaler for - og dette gjelder spesielt for røykvarslere. I dag flommer markedet over av dårlige og gjerne ubrukelige røykvarslere, og pris har desverre blitt så viktig at det har medført at flere store kjeder har solgt ikke-godkjente produkter, dårlige produkter og røykvarslere som ikke holder det de lover.

Så hva er egentlig forskjellene?

Som regel har de dyrere modellene følgende fordeler - og det er egenskaper/funksjoner du bør se etter når du skal velge nye røykvarslere til din bolig.

 • Kvalitet på komponenter (hvor produseres varslerene, og av hvem)
 • De rette godkjenningene
 • Pausefunksjonalitet
 • Forvarslingsmodus
 • Mulighet for å lokalisere hvilken varsler som startet alarmen
 • Lavere strømforbruk
 • Kun 1 stk. batteri pr. varsler
 • Sikre frekvensbånd
 • Flere deteksjonsmåter tilgjengelig i systemet

Og det aller viktigste

 • Stabilitet

De mer kostbare varslerne fra de kjente produsentene er bedre rustet mot radiostøy og elektromagnetisk påvirkning (EMC). Dette gir svært lite feilalarmer og stabil drift. Det er lite som er mer irriterende enn seriekoblede røykvarslere som går i feilalarm.

Velg kvalitet - du skal tross alt ha de i taket i de neste 10 årene!

Velger du en røykvarsler av god kvalitet fra f.eks. Ei Electronics, Honeywell eller Cavius kan du være sikker på produktene holder mål. De har alle nemlig alt av godkjenninger som gjelder for det norske markedet, det benyttes også komponenter av god kvalitet - og de er testet av de rette instansene.

Hvilke andre modeller vil være et godt kjøp

Dessverre er det slik med røykvarslere at man får som regel det man betaler for.

Det koster med å lage stabile røykvarslere på et mer beskyttet frekvensbånd, med sensorer som takler ytre påvirkninger osv. Det gjør at de beste brannvarslerne som f.eks. Ei Electronics Ei605CRF er dyrere enn flere av de andre modellene i vårt sortiment.

Derfor kan det for mange være mer aktuelt å kjøpe en noe rimeligere røykvarsler, og heller øke antallet varslere i sin bolig.

En ting er sikkert; gå aldri på akkord med antallet røykvarslere i din bolig.

Antallet røykvarslere er mer viktig enn at du velger den aller 'beste' eller 'dyreste' røykvarsleren. Men vær alikevel bevisst på at de aller billigste modellene ikke alltid holder like høy kvalitet som de dyrere - spesielt med tanke på stabilitet og feilalarmering.

Velger du derfor å gå for en billig variant kan måtte regne med mindre stabilitet, færre funksjoner, høyere strømforbruk osv. Du kan lese mer om hva som skiller en billig og dyr røykvarsler her.

Sikkerheten-selv.no er en spesialbutikk forrøykvarslereog alle modeller i vårt sortiment er selvfølgelig godkjente etter blant annet EN14604 (europeisk godkjenningsordning for røykvarslere). Vi har helt siden 2005 solgt over 60.000 røykvarslere til fornøyde kunder over hele landet.