Ulike typer brannstiger

Brannstigerredder liv hvert eneste år - og har du en bolig i dag på 2 etasjer eller mer uten brannstige bør du lese videre. Hos oss finner du et stort utvalg av ulike typer brannstiger, tilpasset forskjellige boliger og dens muligheter for evakuering.

Vi anbefaler alltid en fastmontert brannstige som monteres fast på veggen. Disse stigene finnes i forskjellige lengder, og du finner også tilgjengelig tilleggsutstyr som f.eks. utstigningstrinn og utforingsbraketter.

For boliger hvor en fastmontert brannstige er lite hensiktsmessig eller ikke passer inn anbefaler vi redningsline / branntau. eller en utfellbar brannstige du feller ut av vinduet.

Fastmonterte brannstiger

De fastmonterte brannstigene har vært på markedet i mange år - og er velkjente produkter for de aller fleste. De fastmonterte brannstigene boltes fast i veggen og henger som en list langs veggen. De felles ut ved å dra i en splint øverst på stigen og er deretter klare til å brukes.

Fastmonterte brannstiger regnes som svært stabile, og er enkle å bruke både for barn og voksne. Stigene er solide og ikke minst stabile idet du skal komme deg ut.

Sørlandsstigene leveres i moduler som settes sammen til hel lengde. I dag kommer stigene i følgende lengder: 3,9M, 4,2M, 4,5M, 4,8M, 6,0M og 6,9M. Husk på at stigen alltid må begynne ved toppen av vinduet slik at du får godt tak på selve stigen idet du går ut av vinduet.

"Gjør det selv" fastmontert brannstige - 4,2 M

Sørlandsstigen - Utfellbar brannstige 4,2 Meter

Fastmontert brannstige fra Sørlandsstigen på 4,2 M.

kr. 3169,-

Uthengsstiger

Den mest fleksible løsningen vedr. brannstiger er de såkalte uthengstigene. Du kjenner de kanskje som tradisjonelle taustiger i fasong. Brannstigene brukes kun i nødsituasjoner og krever ingen form for montering. I enden av stigen finner du en fleksibel bøyle som festes over vinduskarmen idet du skal evakuere.

Idet bøylen festes over vinduskarmen kan du åpne borrelåsen som holder trinnene sammen. Deretter klatrer du ned langs veggen ved hjelp av de ferdige rinnene på brannstigen. Uthengsstigene kan du enkelt oppbevare under en seng, i et skap e.l.

Prisgunstig evakuering fra 2. etasje

First Alert EL52W-2 - Brannstige 4,3M

Utfellbar brannstige fra First Alert på 4,3 meter. Svært enkel å bruke. Populær!

kr. 899,-

Bestselger