Trådløse røykvarslere - Ofte stilte spørsmål

Hva er trådløse, seriekoblede røykvarslere?

Trådløse, seriekoblede røykvarslere er i dag et av de viktigste tiltakene du kan benytte deg av for å gjøre din bolig en sikker plass å bo. Trådløse, seriekoblede røykvarslere er røykvarslere som er tilkoblet hverandre med bruk av avansert og sikker trådløs radiokommunikasjon. Enkelt og greit kan man si at når en røykvarsler alarmerer, går alle resten av dine røykvarslere i boligen også i alarm. Denne typen røykvarsler er anbefalt av brannvesenet.

Hvorfor er seriekoblede røykvarslere så viktig?

Noe av det viktigste ved et branntilløp er at du og dine får rask beskjed om at noe er i ferd med å skje. Jo tidligere dere får varsling om et branntilløp, jo bedre er det. Ved bruk av en normal enkeltstående røykvarsler vil det dessverre i mange tilfeller ta lang tid før du får varsling om et branntilløp. Det kan være på grunn av at røykvarsleren i rommet der du befinner ikke er i nærheten av der branntilløpet har oppstått. Du er altså avhengig av at brannen sprer seg før nærmeste røykvarsler vil gi deg tydelig alarm.

Med trådløse seriekoblede røykvarslere vil alle varslerene i boligen din gå i alarm hvis en av de reagerer på et branntilløp. La oss ta et eksempel; Du og dine ligger og sover i ulike soverom i 2 etasje, mens det oppstår et branntilløp i 1 etasje. Med en gang en røykvarsler i nærheten av branntilløpet reagerer, vil også røykvarslerene du har plassert på soverommene også gå i alarm.

Hvor stor bør boligen min være for at jeg skal ha behov for seriekoblede røykvarslere?

Det er vanskelig å gi noe eksakt fasit svar på hvor stor boligen bør være, men uansett vil seriekoblede røykvarslere være en ekstra trygghet uansett størrelse. Har du i dag 2-3 eller flere røykvarslere i boligen din vil absolutt anbefale deg at de er seriekoblet. Det gjør at du får en tidligere varsling ved et eventuelt branntilløp.

Er det vanskelig å montere opp trådløse, seriekoblede røykvarslere?

Nei. Montering av trådløse, seriekoblede røykvarslere er meget enkelt og kan gjøres av alle. På alle våre modeller følger det også med bruksanvisning med mer informasjon.

Jeg har et ganske stort hus og jeg lurer på om rekkevidden er god nok?

Ja. Rekkevidden på våre trådløse, seriekoblede røykvarslere er meget god og så å si aldri noe problem innad i en bolig. Enkelte av våre modeller benyttes blant annet i større installasjoner i borettslag og lignende helt opptil 8 etasjer uten problem.

Hvordan tester jeg at seriekoblingen fungerer?

Testing av seriekoblingen og hver enkelt røykvarsler gjøres enkelt ved å benytte deg av testknappen som på en vanlig røykvarsler. Med denne kan du teste både hver enkelt røykvarsler lokalt, samt om seriekoblingen fungerer. Vi anbefaler deg å teste seriekoblingen en gang iblant.

Hvor lang er batterilevetiden på trådløse, seriekoblede røykvarslere?

Batterilevetiden avhenger av hvilken modell du kjøper, men som regel varer batteriene i denne typen røykvarsler i 1 år. Vi anbefaler deg å bytte batterier 1 gang pr. år. Røykvarsleren vi i forkant gi deg beskjed når det er på tide å bytte batterier.

For mer informasjon vedrørende våre ulike modeller, antall røykvarslere og plassering ta kontakt med vårt kundesenter på tlf. 64 00 94 54 eller e-post; post@sikkerheten-selv.no